sebastiaan  

Sebastiaan van den Elshout werkt aan de Hogeschool Rotterdam als docent Industrieel Product Ontwerpen en is in 2009 in contact gekomen met Zen via deze Sangha. Zen is langzaam maar zeker vergroeid met zijn leven mede door training in het Internationaal Zen Instituut ‘De Noorderpoort’.

Sebastiaan leidt de meditatie om de week met Jurrian.

Pieter   Pieter Verduin (1953) is filosoof en zenleraar (i.o.) en beoefent zen sinds 1986. Hij neemt sinds 2017 deel aan de zenleraar opleiding van Internationaal Zen Centrum de Noorder Poort, onder de inspirerende leiding van Jiun Roshi. Startte in 2017 een zengroep in Haarlem, op www.zentraininghaarlem.nl vind je meer over hoe hij werkt. Leidt samen met zenleraar Maria Kogetsu Zen Bloemendaal. Hij komt als gast-zenleraar eens in de maand langs bij de groep Zen-Delft.
 jiun maarten2658  

 

Maarten Warffemius heeft in Delft Natuurkunde gestudeerd. Tien jaar later heeft hij een Informatica vervolgstudie gedaan in Leiden en is sindsdien werkzaam als IT projectmanager.

Hij begon met Zen in 1980, bij verschillende Soto - en Rinzai Zen groepen. Hij heeft twee jaar in Japan gewoond. Sinds 2005 volgt hij sesshins (retraites) op de Noorder Poort. In 2008 werd hij leerling van Jiun-Rôshi.

 

Jiun-Rôshi is Zenmeester van de Noorder Poort. De groep in Delft volgt deze traditie.

dirkjan002  

 

In Memoriam. 

Dirk Jan Schroor heeft ervoor gezorgd dat er deze zenmeditatiegroep kwam in Delft. Hij begon in 1972 met Transcendente Meditatie. Dat heeft hij tot 1996 intensief beoefend. 

Toen heeft hij een groep dicht bij huis gezocht en gevonden. Het werd de ZEN-groep van Jishin Osho (Tetsue Roshi) die destijds in een ruimte van een woongoep in Tanthof oefende. Hij heeft retraites gevolgd bij verschillende leraren, waaronder Maarten Houtman, Gesshin Myoko Prabasha Dharma en Jiun Roshi. De laatste jaren ging hij naar naar Doshin Houtman.

We zullen zijn rustig en evenwichtige stijl als meditatieleider missen.